• Ramune Tumasonyte

Lapinių kopūstų šventė | Sveiki traškučiai ir imbierinė moliūgų sriuba



Pagaliau ir internete radau ir į savo virtualų krepšelį įsimečiau ne vieną ir ne dvi pakuotes lapinių kopūstų AKA KALE. Tai puiki proga pasiausti virtuvėje ir išmėginti seniai rastus receptus šiai gražiai, gardžiai ir be proto sveikai daržovei.


Lapinių kopūstų traškučiai

3-4 stiebai lapinių kopūstų

keli šaukštai alyvuogių aliejaus

žiupsnelis druskos bei pipirų

2-3 skiltelės smulkinto česnako

Lapinius kopūstus reikia nuplauti ir gerai išdžiovinti nuo skysčio - geriausia nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir palikti nusausėti. Kuo sausesni bus, tuo traškesni paskrus.

Vieno kąsnio dydžio lapelius reiktų atskirti nuo stiebo, išdėti kepimo popieriumi dengtoje skardoje. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir česnaku. Pašauti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę su kaitinimu iš viršaus vos 7-9 minutėms, ištraukti reiktų tada, kai krašteliai ima ruduoti. Skrusti jie ima greitai, todėl rekomenduoju nuo 4-tos minutės stebėti akis įbedus.

Traškučiai puikiai tiks pagardinti:


Imbierinė moliūgų sriuba

1 brokolio galva

2 didelės morkos

200 g moliūgo

1 šaukšto šviežio imbiero arba pusės šaukšto džiovinto

2 stiklinių vištienos sultinio

pusė šaukštelio kumino

pusė šaukštelio smulkinto muskato riešuto

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

400 ml kokosų pieno

2 šaukštai kari pastos miltelių

žiupsnelis druskos ir pipirų

Daržoves nuplaunu, nulupu, supjaustau stambiai ir kartu su vištienos sultiniu dedu į trintuvę, trinu šviežias iki tyrės masės. Tuomet įkaitinu puode, sudedu visus prieskonius. Pavirus 15 min supilu kokosų pieną ir alyvuogių aliejų, išjungiu kaitinimą. Sriubą patiekiu su lapinių kopūstų traškučiais ir


Gardžios savaitės!


  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency