• Ramune Tumasonyte

Lapinių kopūstų šventė | Salotos su persimonais, granatais ir ožkos sūriu



Gaivios ir labai Kalėdiškai atrodančios lapinių kopūstų salotos su persimonais, granatais ir ožkos sūriu

1 persimonas

80 g marinuotų burokėlių su kmynais

2 stiebai lapinių kopūstų

pusės granato sėklos

šaukštas granatų arba datulių sirupo

šaukštas alyvuogių aliejaus

2 šaukštai arba 80 g ožkų sūrio

saujelės karijų riešutų

žiupsnelis druskos

Pirmiausia, nuplauname lapinius kopūstus, atskiriame lapus nuo stiebo, suplėšome kąsnio dydžio dalimis ir apibarstome druska. Inde triname rankomis, kad druska kiek suminkštintų lapus, paliekame kelioms minutėms ir paskleidžiame lėkštėje. Persimoną nuplauname ir supjaustome žiedais, dedame ant lapinių kopūstų. Sluoksniuojant, ant persimono žiedų dedame burokėlius, iš ožkų sūrio šaukštu formuojame rutuliukus ir dedame skirtingose lėkštės vietose. Paberiame karijų riešutus ir granatų sėklas.

Padažas:

Sumaišome šaukštą alyvuogių aliejaus ir granatų arba datulių sirupo, apšlakstome paruoštas salotas.

Skanaus!




Daugiau lapinių kopūstų receptų:

Kale traškučiai ir imbierinė moliūgų sriuba

Kale pesto kremas

#vitaminai #sveikata #skanu #receptas #salotos #pasigaminkpats

  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency