• Ramune Tumasonyte

Spagečiai su sepijos rašalu ir krevetėmis



Nuotraukos: © Ramune Tumasonyte

Šis receptas - labai paprastas, kombinuotas iš keleto skirtingų. Parinkau mėgstamus ingridientus.

250 g tigrinių krevečių

1/4 šaukštelio čili dribsnių ar šviežios smulkintos

4 skiltelės česnako

1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio

1 puodelio špinatų

250 g spagečių makaronų su sepijos rašalu

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

80 g sviesto

parmezano sūrio

Makaronus virkite pagal instrukcijas ant pakelio, nepamirškite pagardinti druska. Dalis gamintojų rašo, kad jų virti net nereikia - pakanka pakaitinti vandeningame padaže ir to pakanka pilnam paruošimui.





Keptuvėje ištirpdome/kaitiname sviestą ir alyvuogių aliejų. Pakepiname smulkintą česnaką, raudonėlį ir čili ant vidutinio kaitrumo ugnies, nuolat maišant - apie 2 minutes.

Į keptuvę dedam krevetes ir kepame vos 3 minutes, kol jos tampa rausvos. Tuomet įdedame špinatus ir kaitiname, kol jie suminkštės. Į padažą įmaišykite spageti makaronus. Patiekite gardindami su šiek tiek smulkinto parmezano.




Spagečio makaronai su sepijos rašalu turi šiokį tokį, labai subtilų sūrumo, žuvies prieskonį. Todėl papildomai druskos į padažą galima ir nedėti - skonio pakankamai daug išskiria česnakas, čili, sviestas su alyvuogių aliejumi. Ir viską vaikinuoja raudonėlis. Man pačiai dvi ar daugiau prieskoninių žolių šiame patiekale per daug užgožtų pačių spagečių skonį, tad rekomenduoju apsiriboti vienu, jei ne raudonėliu, tai petražolėmis (ar kitu mėgstamu).

Tačiau geriausia dalis - šie makaronai turi tamprią tekstūrą - lyginant su įprastais jie limpa mažiau, yra elastiškesni, kaip želatina išlaiko struktūrą. Gali pasirodyti keista, kad skonis "kiek guminis", tačiau puikiai sugeria padažą ir burnoje tirpsta!




  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency