• Ramune Tumasonyte

🌶 Taco čili vakarėlis 🌶



Jaučiu, kad penktadienis yra ta ULTIMATE PIZZA DAY. Ir taip, savaitės pabaiga - po darbų nesinori ypatingai ilgai eksperimentuoti virtuvėje ar prieš tai ieškoti sausakimšose parduotuvėse ypatingų produktų. Norisi saugaus, greito, sotaus, išraiškingo skonio. Taco čili - kiek sveikesnė, bet tokia pat išdykusi ir gardi pica. Puiki idėja ir sau, ir svečiams pavaišinti.

Penktadienį gaminau savo pamėgstą čili su kalakutiena ir Instagram Stories (kur karts nuo karto pasidalinu vienu kitu receptu gyvai) stebėtojai paprašė pasidalinti receptu - štai ir jis, tikiuosi jums patiks kaip ir man!

Gaminimo trukmė:

30 min.

Maistinė vertė vienai porcijai:

Angliavandenių - 38 g

Baltymų - 37 g

Riebalų - 14 g

Kcal - 427

Ko reikės vienai porcijai:

Svogūnas (vidutinis, rausvasis) - 20 g

Šaldžioji paprika 50 g

Pomidorų padažas - 4 g

Pomidorų pasta - 75 g

Kons. raudonosios pupelės, nusausintos - 60 g

Kalakutienos faršas (7% rieb.) - 150 g

Rozmarinai - 2 g

Rūkytos paprikos prieskoniai - 2 g

Saldžiosios paprikos prieskoniai - 2 g

Krapai - 2 g

Šviežiai malti pipirai

Česnakas - 1 skiltelė

Šviežia aštrioji paprika - 5 g

Taco kukurūzų paplotėliai - 3 vnt

salotų lapai



Gaminant čili naudoju šviežią aštriąją papriką - būtent ji suteikia išskirtinio kvapo. Mėgstantys ją gali pakeisti jalapeno pipirais. Žoleles galite dėti įvairiausias - nuo čiobrelių, iki mairūnų, lauro lapų. Tačiau ingridientas, kurio niekada nekeičiu - rūkytos paprikos prieskoniai. Turi ypatingo dūmo skonį ir kvapą.

Česnakas - klasika, tačiau rekomenduoju jo nepadauginti.


Pipirų mišinys - šviežiai maltas, puikaus aromato.


Kukurūzų paplotėlius reiktų pašildyti orkaitėje pagal instrukcijas ant pakuotės. Arba apie 15 min žemoje 120C temperatūroje.

Keptuvėje per tą laiką pakepinkite supjaustytą svogūną ir česnaką. Jiems apskrudus, suberkite pakaitinti visus prieskonius - taip jie sušils, išsiskleis jų aromatas, riebaluose (aliejuje) prieskoniai gerai pasiskirsto, ištirpsta jų eteriniai aliejai, kurie neišgaruoja gaminant patiekalą.

Įdėkite kepti stambiai pjaustytą saldžiąją papriką. Kai ši suminkštės, įdedame kaitinti ir kalakutieną.

Baigiant kepti mėsai, supilame pomidorų pastą ir padažą (pasta suteiks intensyvesnio skonio, o padažas suteiks tinkamos čili konsistencijos).

Jau baigus kepti įmaišome koncervuotas rudąsias pupeles. Joms reikia vos sušilti.

Į šiltus kukurūzų paplotėlius dedame šviežią salotą, kalakutienos čili ir mėgstantys gali pagardinti sūrio drožlėmis.

Įdarui į taco krepšelius puikiai tinka ir šviežias avokadas, žalios smulkintos cukinijos.

Skanaus!



  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency