• Ramune Tumasonyte

Sveikuoliški aštrūs naminiai burgeriai su tunu



Žiūrėkite video receptą:


Padažui:

150 g graikiško jogurto

4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

2 arbatiniai šaukšteliai raudonojo vyno acto

2 arbatiniai šaukštai pomidorų padažo (arba ketčupo)

2 arbatiniai šaukštai klevų sirupo

pusės arbatinio šaukštelio smulkinto jalapeno

3 smulkių marinuotų agurkėlių

1 raudonojo svogūno

šakelės šviežio peletrūno arba kalendros

Burgeriams:

2 skardinės smulkinto tuno savo sultyse

1 arbatinis šaukštas ryžių acto arba ryžių vyno Mirin

1 arbatinis šaukštas sezamų aliejaus

1 didelis kiaušinis

1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų

100 g japoniškų Panko džiuvesėlių (arba įprastų)

1 svogūnų laiškų ūglys (3-4 svogūnų laiškai)

druskos

smulkintų juodųjų pipirų

3 valgomieji šaukštai rapsų aliejaus

4 burgerių bandelės (gali būti pilno grūdo) arba pusryčių/sumuštinių bandelės

Pagardinimui:

Salotų lapai (geriau salota vazonėlyje, ploni ir minkšti lapai)

1 avokadas


Pirmiausia gaminame padažą, kad kol ruošime mėsainius jis šaldytuve spėtų įsigerti prieskoniais ir kiek sustingtų. Sudedame visus smulkintus padažui skirtus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišome, įdedame į šaldytuvą.


Burgerių pagrindui naudojame smulkintą tuną savo sultyse, gardintą jalapenu - atidarę skardinę nupilame skysčio perteklių. Įmaišome ryžių acto ir sezamo aliejaus. Įmaišome ir lengvai suplaktą (ne iki putų) kiaušinį.

Į nedidelį dubenėlį beriame Panko džiuvesėlius ir sezamo sėklas. Įmaišome kapotų prieskoninių žolelių, druskos ir pipirų.


Įkaitiname aliejų keptuvėje ir iš viso pasiruošto tuno rankomis formuojame keturis tuno kepsniukus, apvoliojame juos paruoštuose džiuvesėliuose ir kepame iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos - kepti reikia tik tiek, kol viduje įmaišytas kiaušinis sutvirtins kepsnelį, pats tunas ir neapdorotas yra tinkamas maistas. Neperkaitnkite, nes kepsneliai išdžius.

Paskrudiname bandeles ir jas paruošus, apatinį bandelių sluoksnį puošiame minkštais salotų lapais, ant jų gausiai patiekiame atvėsusios padažo, dedame tuno kepsnelį ir pjaustytą avokadą.

Skanaus!


#tunas #receptas #sveikuoliškiburgeriai #videoreceptas #skanu #gaminimas #maistas #meilėmaistui

  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency