• Ramune Tumasonyte

3 dalių vakarienė buvusiame vienuolyne: Trinity Vilnius



Kas sekate mane Instagram, Instagram Stories turėjote galimybę vakarieniauti gyvai su mumis (apie tai, kodėl svarbu kas savaitę eiti į pasimatymus jau pasakojau čia). Spalvas, maisto įvairovę ir nuostabiai gražų pateikimą tikrai matėte, o dabar laikas kiek plačiau supažindinti su skoniais. Ir ypatinga restorano filosofija.

Trinity Vilnius restoranas įsikūręs Šv. Kotrynos bažnyčios ir buvusio vienolyno barokinių pastatų komplekse, kuris kurtas dar 18 amžiuje. Dalis vienolyno veikia iki šiol. Trinity Vilnius sudaro trys erdvės:

Trinity Right - kokteilių baras pirmajame aukšte, prie pat įėjimo, kuriame kviečiama laukti savo staliuko ir pasivaišinti aperityvais prieš vakarienę.



Kylant į antrąjį aukštą arba lauko terasoje atrasite viduržemio jūros regiono virtuvės restoraną Trinity Up. Šefas Dalius Aleksiejevas pristatomas kaip vienas iš naujosios kartos talentų, ypatingai daug dėmesio skiria patiekalo išvaizdai, maisto pateikimui.



Po vakarienės būsite pakviesti užsukti į Trinity Left - kokteilių barą pirmajame aukšte, kuriame barmenai pasiūlys ne vieną profesionaliai sumiksuotą kokteilį. Trinity barmenės Laura ir Skirmantė visai neseniai buvo apdovanotos pirmąja ir trečiąja vietomis - FOUR ROSES Mellow Mixing Session '17 čempionate (Baltijos šalių finale).




Trinity kviečia ir dienos pietų, kurių jau teko ragauti. Vis tik, man apsilankymas čia šiek tiek ypatingas, norisi neskubėti ir pabūti kiek ilgiau nei valandžiukę. Šioje erdvėje neretai sutiksi daug užsienio turistų, kas man asmeniškai yra labai patrauklu - ne taip jau daug vietų Vilniuje leidžia pasiduoti iliuzijai, kad staiga įžengei į erdvę vakarų Europoje, tačiau namuose atsidursi vos po keliasdešimties minučių. Jaukioje erdvėje neįpareigojančioje penktadieninėje atmosferoje mėgavomės labai šiltu aptarnavimu bei gardžiais patiekalais. Štai ką paragavome:


Prieš vakarienę jums pasiūlys paragauti šviežiai keptos duonos su sėklomis, naminiu žolelių sviestu ir rupia jūros druska. Maloniai nuteikia gomurį!




Jaučio ,,Tartar"

Brandinta jautienos išpjova, wasabi majonezas, kepta bolivinė balanda, baltieji ridikai. Gardinta putpelės kiaušiniu. Patiekiama su gruzdintomis jaunų bulvių skiltelėmis.

Paliko labai gerą įspūdį mums abiems. Užsisakyčiau kaskart atėjusi. Skonių derinys, tekstūros, spalvos ir tobulai suderinti kiekiai. Putpelės kiaušinis - taip, taip, taip!



Krevečių užkandis

Keptos tigrinės krevetės gardintos mango tyre, mango ir bulvių kapotinis , langusto traškučiais, Radicchio.

Derinys puikus, mangas ir bulvės suteikia patiekalui gaivos, sultingumo. Langusto traškučiai žaismingai paįvairina tekstūras, tačiau jų buvo gal kiek per daug? Norėjosi kiek daugiau mango ir bulvių gardėsio, bet juk.. niekada to, kas gardu nebus gana! Mėgstantys jūros gėrybes tikrai įvertins, bet iš užkandžių didesnį įspūdį paliko Jautienos Tartar'as.




Aštuonkojis

Aštuonkojis su deginto česnako tyre, chorizo, jaunomis bulvytėmis, namų gamybos citrinų majonezu. Gardintas vytintais pomidorais ir lašišos ikrais.

Aštuonkojis keptas tik tiek, kiek reikia. Lašišų ikrai ir sepija margintas juodasis majonezas - jau savaime nuostabus skonių trio. Tačiau šiame patiekale dar susitinka ir chorizo, smulkiai pjaustyta ir apskrudinta kartu su jaunomis bulvytėmis. Taigi netikėtai dviejų patiekalų skoniai susitinka ir burnoje užmezga aistringą romaną.


Antienos Krūtinėlė

Kepta antienos krutinėlė su perliniu kuskusu, obuolių ,,Gastrique", abrikosais, Bok Choy azijietiškuoju kopūstu. Gardinta trumų majonezu, sojos karamelės padažu.

Pats gardžiausias patiekalas, ragautas šio vakaro meniu. Išeidami abu vienbalsiai kartojome, jog gardesnės anties krūtinėlės Vilniuje nebuvome ragavę. Tobulai apskrudusi (užsisakėme pilnai iškeptą, nors mums labai siūlė išbandyti vidutiniškai keptą - ką padarysi, mėgstame šiek tiek paskrudusią antienos odelę, juk toks nuostabus antienos skonis atsiskleidžia!), lengvai kramtoma, sultinga tekstūra ir tobulai tinkantis padažas. Patiekalas tikrai sotus, nors iš pirmo žvilgsnio taip gali ir neatrodyti.



Pieno Pudingas

Pieno pudingas su abrikosų brendžio žele, kmynų ledais bei vandens biskvitu. Pagal dėmesingų padavėjų rekomendaciją paragavome kartu su vynu „Petit Guiraud, Sauternes, Bordeaux 2012“. Šis derinys kurtas specialiai Vyno ir desertų derinių čempionatui kartu su Urte Mikelevičiūte („Čiop čiop“).

Įspūdingas pateikimas, nuostabus jausmas ragauti ir nesuprasti, kas iš ko ir kaip, bet labai gardu!! Kmynų ledai patiko labai!


Restorane rasite ir nealkoholinio alaus bei vyno pasirinkimą - juos ir ragavome vakaro metu.

Restoranui siekiant patapti dar labiau "instagram friendly"(kas neabejotinai labai svarbu šiomis dienomis) patiekalų tonizuoti nereikia, tačiau praverstų dailesnių įrankių (lyginant su indais pakankamai kontrastuoja) ir kiek draugiškesnio fotografavimui apšvietimo atradimas.

Ragavome kavą - čia taip pat galima tobulėti.

Atskirai dar kartą reiktų paminėti aukšto lygio aptarnavimą - personalas aktyviai siūlo rekomendacijas ir neprašauna pro šalį, todėl kilus klausimui, ką paragauti, būtinai pasiklauskite padavėjų. Meniu taip pat rasite:




Po įspūdingos vakarienės pakalbinau ir restorano vadovą, kuris sutiko pasidalinti keliomis restorano verslo įžvalgomis.

Vakarų Europoje ir New York'e kiek teko pačiai lankytis, gan seniai populiaru restoranui turėti kelias skirtingas erdves aperityvui ir mėgavimuisi maistu, kai kur atskiros erdvės skirtos ir desertui. Jums puikiai pavyko įgyvendinti kelių etapų apsilankymą - buvusio vienuolyno patalpos tam labai dėkingos. O kaip lietuviai reaguoja į tokią naują tradiciją?

Lietuviai prie tokių tradicijų tikrai nėra pratę. Tiesą pasakius, lietuviai nėra pratę restorane valgyti užkandį, karštą patiekalą bei desertą, ką jau kalbėti apie tokį planą kaip aperityvą, užkandį, intermezzo, pagrindinį patiekalą, desertą bei digestyvą. Mūsų vizija yra pripratinti svečius prie pilno vakarienės plano, tačiau tam pasiekti prireiks laiko.

Esame įpratę mažame senamiestyje eiti iš vienos vietos į kitą, ar pavyksta juos sudominti ir užlaikyti?

Dalį svečių po vakarienės tikrai pavyksta prisikviesti į kokteilių barą, bet vis tik manome, kad šią tradiciją reikia stipriai plėsti.


Ar drąsiai klientai išbando jūsų siūlomas improvizacijas?

Mūsų svečiai - taip.

Ar turėjote patiekalų, kurie meniu tiesiog neprigijo?

Taip, ne vieną patiekalą. Esame kai kuriuos patiekalus išėmę iš meniu, kartais netgi pakeitę visą meniu. Tačiau tai yra restoranų kasdienybė siekiant atrasti derinius ir skonius, kuriuos klientai mėgsta labiausiai. Tad nuolatos eksperimentuojame, ieškojame naujovių ir klausomės ką apie tai mano svečiai. Galime pasidžiaugti, kad yra ir patiekalų, kurie užsitvirtinę savo poziciją meniu nuo pirmųjų darbo dienų.


Kokios didžiausios pamokos, kurias išmokote per pusantrų metų?

Labai svarbus yra aiškus savęs pristatymas, kuris yra reikalingas turint net tris skirtingas erdves po vienu stogu ir vienu pavadinimu.

Nereikia stebinti su maisto skonių gausa, o tiesiog sukurti atpažįstamą skonį, leidžiant išlikti šefo braižui.

Kokių iššūkių patiria restoranų verslas?

Neproporcingai didelis naujų restoranų atsiradimas. To rezultate kyla nuomos kaštai, darbo jėgos kaštai bei atsiranda specialistų trūkumas. Tačiau auganti konkurencija taip pat veda prie bendrai geresnio lygio, kas Europos kontekste Vilnių padaro daug patrauklesniu tašku lankytojui.




Kviečiu nepraleisti progos birželio 22 dieną sudalyvauti naujojo Trinity meniu ragavime ,,Tasting Trinity". Daugiau informacijos čia.

Ačiū restoranui už galimybę apsilankyti.

Šis įrašas nebuvo užsakytas.

#trinityvilnius #trinity #restoranas #apžvalga #meniu #maistas #vilniuje #vakarienė #kurvalgytivilniuje #senamiestis

  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency