• Ramune Tumasonyte

Kepintų morkų salotos su lęšiais, feta ir migdolais



Greitai pagaminamas patiekalas tiek garnyrui prie raudonos mėsos patiekalų, tiek mėgautis vieną.

Šakninės daržovės puikiai dera su ankštinėmis, o spalvinga sudėtis itin tinka rudenį, kai vėstant orams norime maistingesnių užkandžių.

Kelias porcijas galite nesunkiai pasiruošti kelioms dienoms priešpiečiams darbe.

Patiekalo kaina (2 porcijoms):

±3.10 Eur

Gaminimo laikas:

20 min.

Viso patiekalo Kcal:

±978 kcal.

Vienos porcijos Kcal:

±489 kcal

Porcijos maisinė vertė:

Baltymai 30 g

Anglevandeniai 70 g

Riebalai 21 g

Reikės:

3 morkų

1 šviežio burokėlio

400 g koncervuotų lęšių (be cukraus sudėtyje)

100 g graikiško jogurto

30 g fetos sūrio

šaukšto alyvuogių aliejaus

pluošto šviežių krapų, petražolių ir svogūnų laiškų

dviejų šaukštų migdolų

skiltelė česnako

druskos, pipirų

lauro lapo

Morkas nuskutame, supjaustome išilgai (jei morkos didelės, padaliname į 6 cm ilgio dalis). Burokėlį nuskutame ir padaliname į 8 dalis.

Pakaitiname alyvuogių aliejų ir aukštoje temperatūroje kepame morkas su burokėliu. Įmetame kepti ir lauro lapą, pamaišome, kad apskrustų vienodai. Pagardiname druska bei pipirais.

Kol daržovės kepa, susmulkiname žoleles, česnaką ir sumaišome su graikišku jogurtu. Orkaitėje pakaitiname migdolus (200 laipsnių temperatūroje kaitinti apie 10 min).

Į lėkštę dedame nusausintus lęšius (po pusę skardinės vienai porcijai). Ant viršaus dedame pakepintas šaknines daržoves. Pagardiname feta.

Migdolams kiek atvėsus, šiek tiek juos pasmulkiname ir beriame ant salotų.

Graikišką padažą patiekiame šalia.

Skanaus!

#virtuvė #lęšiai #morkos #patiekalas #pietūs #receptas #lęšiųsalotos #šakninėsdaržovės #maistas

  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency