• Ramune Tumasonyte

Ryžių lapų suktinukai - du 10 minučių receptai!



Suktinukai su žaliosiomis daržovėmis ir mangu, prie kurių itin tiks azijietiškas riešutų sviesto padažas

Patiekalo kaina (2 porcijoms):

±3.10 Eur

Gaminimo laikas:

10 min.

Viso patiekalo Kcal:

± 935 kcal.

Vienos porcijos Kcal:

± 468 kcal

Porcijos maisinė vertė:

Baltymai 15 g

Angliavandeniai 53 g

Riebalai 30 g

Reikės:

1/2 saldžiosios paprikos

1 trumpavaisio agurko

salotų lapų

50 g koncervuoto mango skiltelių

5 vnt. ryžių lapų

Riešutų sviesto padažui reikės:

75 g geros kokybės riešutų sviesto (rekomenduoju iš riešutaijums.lt)

1 valgomojo šaukšto azijietiško saldžiarūgščio padažo

1 valgojomo šaukšto rudojo cukraus

3 valgomųjų šaukštų ryžių acto

3 valgomieji šaukštai kokosų pieno

2 valgomieji šaukštai raudonosios curry pastos

2 valgomųjų šaukštų mažiau sūraus sojos padažo

1 valgomasis šaukštas žaliosios citrinos sulčių (arba kelių lašų koncentrato)

1 skiltelės česnako

1/4 arbatinio šaukštelio smulkinto imbiero (džiovinto arba pusės šaukštelio šviežio)

saujos šviežios kalendros

Padažą paruošite visus ingridientus susmulkinę trintuvėje. Kokosų pieną pilkite paskutinį, jis padės sukurti norimą konsistenciją. Mano siūlomo kiekio konsistencija labai kreminė, tiršta, todėl puikiai tinka kabinti su suktinukais.

Tokį paruoštą padažą galite šaldytuve laikyti dar 7 dienas, tikėtina, kad viso paruošto kiekio iš karto nesuvalgysite - jis puikiai tinka gardinti bet kokias salotas.


Suktinukai su karališkomis krevetėmis ir žaliuoju jalapenų padažu

Patiekalo kaina (1 porcijos):

±3.10 Eur

Gaminimo laikas:

10 min.

Viso patiekalo Kcal:

±844 kcal.

Vienos porcijos Kcal:

±422 kcal

Porcijos maisinė vertė:

Baltymai 25 g

Anglevandeniai 15 g

Riebalai 30 g

Dviems porcijoms reikės reikės:

1/2 saldžiosios raudonosios paprikos

saujos salotų lapų

30 g koncervuotų bambukų uglių

10 g raudonojo kopūsto

9 tigrinių krevečių

5 vnt. ryžių lapų


Jalapenų padažui reikės:

4 švieži jalapeno pipirai (jei neturite šviežių, naudokite marinuotus)

50 g alyvuogių aliejaus

1 valgomasis šaukštas obuolių acto

1 žaliosios citrinos sultys

100 g (1/2 puodelio) graikiško jogurto be priedų

2 puodeliai šviežios kalendros

2 skiltelės česnako

šiek tiek druskos

Padažo ingridientus susmulkinus sumaišykite. Tokį paruoštą padažą galite šaldytuve laikyti dar 7 dienas.

Ruošiant suktinukus, abiems receptams tereikės susmulkinti įdarui parengtus ingridientus. Sudrėkinus ryžių lapus, į juos vyniokite įdarą drėgnais pirštais.

Skanaus!

#receptai #receptas #maistas #meilėmaistui #skanu #azijietiškisuktinukai #azijietiškavirtuvė #vilnius #priešpiečiai #vakarienė #krevetės #riešutųsviestopadažas #padažas #jalapenųpadažas #sveikamityba #mityba

  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency