• Ramune Tumasonyte

Le Butcher: gurmaniški mėsainiai ,,after work"



Neseniai apsilankėme mėsos virtuozų kampelyje - Le Butcher, įsikūrusiame Quadrum verslo komplekse (Konstitucijos pr.). Čia tikrai gero kąsnelio ieško Vilniaus burgerių mylėtojai ir tie, kurie netrukdomi nori skaniai papietauti/pavakarieniauti. Vos užsukus atmosfera (vėliau paaiškėjo, kas ir skoniai) primena Anthony Bourdain reportažus apie gardžiausio Amerikietiško mėsainio paieškas. Tiesa, Le Bucher dar 2014 m. įkūrė du prancūzai ir olandas, todėl šių šalių virtuvių įtaka persipina su amerikietiškomis tradicijomis.

Apsilankėme antradienį 6 vakaro, lengvai radome kur pasistatyti automobilį (Quadrum verslo centro požeminė aikštelė nemokama darbo dienomis nuo 17 h, kitu laiku už stovėjimą mokėsite, tačiau vietų drąsiai rasite). Ir restorane stalelį galėjome išsirinkti. Patiekalų nuo užsakymo sulaukėme vos per 15 minučių. O apie patiekalus tikrai yra ką papasakoti!


Užsisakėme Le Broken Egg (jautienos kepsnelis, keptas kiaušinis, šoninė, čederis, svogūnų džemas, BBQ padažas. Trys gyvūnai viename burgeryje.) ir Le Big Fat Bastard (dvigubas jautienos kepsnelis, ,,pancetta”, ,,pulled pork”, čederis, svogūnų džemas, raudonieji svogūnai, BBQ. Tau tikrai per didelis!). Pirmiausia patiekus pastebėjome gausiai tystantį čederio sūrio ūsą. Bandelės traškiai švelnios, o svogūnų džemui reiktų skirti extra taškų, nes jo skonis puikiai paįvairina paletę, bet neužgožia mėsos skonio.



Galiu klysti, tačiau jautienos kepsneliai buvo kapoti, ne malti, todėl mėsytė labai sultinga ir skani. Rekomenduojama rinktis Medium Rare (vidutiniškai keptą), tačiau galite išsirinkti ir visiškai keptą. Pagardų prie patiekalo visiškai netrūksta. Nors viduje beveik nėra daržovių, sulčių ir drėgmės kąsniui tikrai netrūksta, jis gardžiai ridenasi gomuriu. Virtuvėje naudojama iš Lietuvos ūkių įsigyta jautiena, o bandeles kasryt čia pristato „Thierry Kepykla“.

Pagardus prie burgerio jums prireikus reikės užsisakyti papildomai - galite rinktis tarp kepintų bulvių puselių su lupena ir ,,coleslaw” kopūstų salotų. Galite imti abu ir papildomai pasirinkti padažų. Paragavau abiejų - siūlyčiau rinktis bulvytes, jei tik jūsų figūra ir sveikata gali tai leisti, nes bulvyčių lupenos gardžiai apskrudusios ir fantastiškai skanios. Taip pat galite rinktis ir saldžiųjų bulvių skiltelių. Extra sūrio, svogūnų džemo, šoninės, BBQ padažo, kečupo, majonezo, jalapeno padažų gausite vos paprašę.


Tarp galimų opcijų čia rasite ir pasiūlymą vegetarams (Le Bunny su troškintomis marinuotomis daržovėmis, saulėje džiovintais pomidorais), ir mėgstantiems baravykus (Le Baravykai gardinti imbieriniu baravykų padažu su migdolais), ir aštrios Pietų Amerikos virtuvės mylėtojams (Le Bolivian su jalapeno padažu, pomidorų-raudonųjų pupelių piure, tortilija). Yra ir pasiūlymas vaikams.

Gėrimų meniu - nedidelės apimties, tačiau rasite ir nealkoholinio alaus, ir craft’inių skonių. Čia taip pat patieks jums gardžios Huracan kavos.



Mūsų vakarienė nesiskubinant užtruko vos 40 minučių, spėjome pasidžiaugti ir maloniu aptarnavimu, ir pilvai liko labai patenkinti. Apibendrinant, čia nerasite standartinio, įprasto skonio mėsainio. Le Bucher pasižymi savita skonių palete ir išskirtine kokybe, gurnamams ir mėsainio svajonės beieškantiems tikrai patiks!

Vakarienės sąskaita dviems: apytiksliai 26,3 Eur.

Darbo dienomis siūlomi pietų kompleksai

Le Butcher Quadrum Brunch kiekvieną šeštadienį 12:00 - 17:00

Telefonas rezervacijai ar pasiteiravimui: (8-5) 219 5758

Meniu: čia





#lebucher #mesainiai #burgeriai #maistas #skanu #kurvalgytivilniuje

  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency