• Ramune Tumasonyte

Alyvuogių aliejaus degustacija ir vakarienė | Itališko Skonio Gurmanai



Akimirkos iš Itališko skonio gurmanai alyvuogių aliejaus degustacijos su vienintele Lietuvoje aliejaus someljė Liana Davletšina ir svečiu iš Italijos - Giancarlo Bonamini.


Italijos Frantoio Bonamini ūkio savininkas pasakojo apie alyvuogių aliejų ir kvietė degustuoti. Šis ūkis - tik vienas iš 9, turinčių 99 iš 100 reitingą! Degustuojant alyvuogių aliejų reikia kelias minutes sušildyti stiklinaitę rankose, uždengus. Atidengti ir pauostyti, tik tuomet ragauti suvilgant burną.


Švelnesnės aliejaus rūšys rekomenduojamos užkandžiams - itališkiems ,,Pinzimonio", brusketoms, salotoms. O stipresnio, sodresnio skonio aliejų rekomenduojama šlakstyti tiesiai ant jautienos steiko!










Tradiciniai Itališki mini užkandžiai: - alyvuogė + mocarela + bazilikas - pomidoriukas + ančiuvis + laimas

Paprasta, sveika ir sotu!




,,Pinzimonio" yra užkandis, kuris atspindi Toskanos virtuvės esmę. Tai tik šviežios daržovės, tiekiamos neapdorotos, be nieko, išskyrus tyrą alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.




Aiste Svetkauske iš Good Food Studio alyvuogių aliejaus degustacijos metu pasidalino keliais receptais, kaip gaminti gardžias itališkas trijų skonių brusketas:


1. Su alyvuogų pesto, gorgonzolos sūriu ir raudonaisiais serbentais






2. Caprese stiliumi su vytintais pomidoriukais ir pesto padažu bei mocarela;





3. Su Parma DOC vytintu kumpiu, kale lapais, Parmigiano Reggiano DOP sūriu.





Ragavome visas, mano favoritas - pirmieji su gorgonzolos sūriu! ❤️



„Mėsos brolių“ mėsos šefas, Mykolas Lučiūnas drauge su svečiais ruošė dviejų rūšių sausai brandintos jautienos steiką - su pipiriniu bei žolelių padažais. Tiesa, šie patiekiami greta kepsnio, o ant paties brandintos jautienos kepsnio (apskrudinama keptuvėje ir kepama orkaitėje iki kol mėsos temperatūra pasiekia 55 laipsnius) pilame šlakelį tyro alyvuogių aliejaus.



Marinuotų žaliųjų pipirų padažas:

2 šaukštai marinuotų žaliųjų pipirų

1/2 stiklinės grietinėlės

2 skiltelės česnako

1 šaukštas tyro alyvuogių aliejaus

1 šaukštas sviesto

Žiupsnelis druskos



Pakepinkite česnaką su aliejumi, po kelių minučių įdėkite likusius ingridientus ir sumažinkite ugnį. Po 2-3 minučių išmaišius viską - padažas paruoštas. Patiekiamas šalia kepsnio.


Žolelių padažas:

šviežių bazilikų

šviežių kalendrų

šviežių petražolių

pusės stiklinės tyro alyvuogių aliejaus

druskos

2-3 česnako skiltelių



Visus ingridientus sutrinti mikseryje ir patiekti greta kepsnio.







Desertui buvo pasiūlytas itin originalus patiekalas – ledai su keptomis pinijomis ir „Frantoio Bonamini“ aliejumi. Visų nuostabai, tyras alyvuogių aliejus puikiai tinka ant vanilinių ledų, pagardintų žiupsneliu druskos ir kedrinių pinijų riešutais! Tai greitas, gardus desertas, kuriam ir nesugaišite daug laiko, ir nustebinsite svečius.





Renginio akimirkos:



















  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency