• Ramune Tumasonyte

Naujausių maisto tendencijų įkvėpti Užgavėnių blynų receptai




Prieš pat savaitgalį, jei stebėjote Instagram Stories, pamatėte ypatingai smagių akimirkų iš Malsena ankstyvųjų Užgavėnių 🥞🙌

Kartu su maisto tinklaraštininkėmis kepėme blynus, kalbėjome apie maisto madas ir bandėme smagiai pasitikti artėjantį pavasarį. Visus sužavėjo tinklaraščio ,,Sezoninė Virtuvė" autorės Renatos Ničajienės avokadų blynai su kiaušiniu „marškinėliuose“, todėl skubu dalintis receptu!


Blynelių receptas labai labai paprastas, tekstūra lengva ir kreminė, priedus galite rinktis ir savo, o ir patiekalas puikiai tinka sveikiems, maistingiems ir visapusiškai subalansuotiems pusryčiams!



AVOKADŲ BLYNAI


Blynų tešlai reikės: 1 prinokusio avokado, 20 g šviežių kalendrų, 1 šaukšto žaliosios citrinų sulčių, 125 ml raugintų pasukų, 1 kiaušinio, 250 ml šviesių „Malsenos“ speltų miltų, 1 a. š. kepimo miltelių, 1 a. š. nerafinuoto cukranendrių cukraus, 1 a. š. druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį, purškiamo alyvuogių aliejaus.



Pateikimui reikės: 3 kiaušinių, 3 plonai pjaustytų sūdytos lašišos riekelių,


Padažui: 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių, 1 v. š. citrinų sulčių, 3 v. š. tyro alyvuogių aliejaus, ½ a. š. medaus, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.



Miltus ir kepimo miltelius sumaišome atskirame inde, o visus likusius tešlos ingridientus sutriname blenderyje. Galiausiai sumaišome viską į vientisą tešlą ir kepame šaukšto dydžio blynelius vidutinės kaitros keptuvėje.









Ar kada ragavote Japoniškų blynelių?


Japonai mūsų tradicinius paprastus blynus, kurie yra daug lankstesni ir plonesni, nusprendė perkelti į kitą lygį ir kepti juos aukštus ir storus. Šiuos blynus galime išsikepti iš įprastų blynams skirtų produktų, tačiau tokio purumo ir lengvumo blynelį išgausite tik apvalioje aukštoje formelėje. Patiekti lėkštėje jie atrodys kaip mažos kempinėlės!

Liucina Rimgailė (Liu Patty desertinė įkūrėja ir įkvėpėja) Malsena ankstyvųjų Užgavėnių renginyje maisto tinklaraštininkams pasiūlė receptą, kuriuo paįvairinsite šias Užgavėnes ir per daug nenusidėsite, nes šis desertinis patiekalas neapsunkintas kalorijomis!




SALDŪS JAPONIŠKI BLYNELIAI


8 blyneliams reikės: 2 kiaušinių trynių, 60 g cukraus, 120 ml pieno, 180 g „Malsenos“ širdinių blynų mišinio, 4 kiaušinių baltymų, žiupsnio druskos.


Padažui reikės: 500 g Maskarponės sūrio, 500 g 36 proc. riebumo grietinėlės, 200 g cukraus, 400 g šaldytų uogų


Papuošimui šviežių uogų, mėtų lapelių. Kepimui reikės metalinių žiedų (maždaug aštuonių centimetrų skersmens).


Trynius, 30 g cukraus, pieną ir mišinį blyneliams išplakite. Kitame dubenyje išplakite baltymus su žiupsniu druskos. Pabaigoje į šią masę įberkite 30 g cukraus ir išplakite iki labai standžių putų. Baltymus per tris kartus, labai švelniais judesiais įmaišykite į tešlos masę. Keptuvę ir metalinius žiedus apipurkškite aliejumi ir nustatykite neaukštą temperatūrą. Tešlą pilkite iki pusės metalinio 2/3 žiedo aukščio. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite apie 7-8 min. Paskui greitai žiedus su blynų tešla apverskite, kepkite dar kelias minutes.

Paruoškite padažą: braškes pavirkite iki 10 min, po to perkoškite, kad liktų tik tyrė. Įmaišykite 80 g cukraus ir pilnai atvėsinkite. Maskarponės sūrį, grietinėlę ir 120 g cukraus išplakite iki standumo, įmaišykite norimą kiekį tyrės ir švelniai išmaišykite. Patiekite su blyneliais, šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.


Skanaus ir nepamirškite pasikviesti būrio skanautojų!









Nuotraukos: Ramunė Tumasonytė ir Gerda Žemaitytė


  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency