VAPIANO liepos-rugpjūčio specialiojo meniu ragavimas



Visai neseniai itališko maisto tinklas VAPIANO pakvietė paragauti jų specialiųjų patiekalų, kurie pristatomi liepos-rugpjūčio mėnesio meniu. Kartu su drauge neatsispyrėme - juk tai vieta, kuri garsėja gera kokybe ir sodriu skoniu tiek pat Vilniuje, kaip ir Šanchajuje. Beje, būtent ten prieš kelis mėnesius taip pat išragavome gardžiųjų patiekalų su jūros gėrybėmis:


Jūros gėrybių salotos VAPIANO Shanghai


Itališka pica su kalmarais ir lašiša, VAPIANO Shanghai


Itališka pica su kalmarais ir lašiša, VAPIANO Shanghai

Nuo gardžių prisiminimų iš tolimosios Azijos šoku tiesiai prie rekomendacijų. Vilniuje pirmiausia rekomenduojame išragauti sriubas - labiausiai nustebinusio skonio kokosų ir kario sriuba - švelni su "dantukais". Mėgstantiems kontrastus, skonio natų įvairovę tikrai labai patiks. Pats derinys italams nebūdingas, o didelį įspūdį daro ir tai, kad jo proporcijos atitaikytos idealiai!

Mano kolegė būtent šį patiekalą išrinko meniu mėgstamiausiu.


© Instagram @rtumasonyte


© Instagram @rtumasonyte

Vasaros gaiva dvelkė gaspačas su tigrinėmis krevetėmis. Šalta sriuba vienareikšmiškai tapo mano šio meniu numylėtine, pirmiausia dėl pakankamai ryškaus skonio. Karštą vasaros dieną yra pakankamai soti, bet lengva ir gaivinanti. Ir slysta gomuriu lengviau nei salotos!


© Instagram @rtumasonyte

Laimingieji makaronai su voveraitėmis, kumpiu (kurių pakankamai gausu šioje porcijoje), buvo itin švelnūs. Ir, ko gero, sotūs. Mėgstantiems makaronus, rekomenduoju paragauti, tačiau man asmeniškai makaronai ir rizotas vasaros racione yra pakankamai sunkus maistas ir kažkuo ypatingu vargu ar gali nustebinti - skonis geras, toks, kokio ir tikėtumeis paskaitęs aprašymą meniu.


© Instagram @rtumasonyte

Rizotas (viršuje), beje labai geros tekstūros, itin švelnus. Man, aštresnių pojūčių mėgėjai, norėtųsi kažko stipriau, tačiau negaliu neįvertinti kokybiško paruošimo - man dar nėra pavykę kantriai išlaukti tokios "subrendusios" ir vienalytės rizoto tekstūros. Ir štai tuo metu iki mūsų atkeliavo kumpio ir arbūzų salotos! Ikoniškai vasariškas ingridientų derinys, puikiai tiktų ir pietų, ir vėlesnio vakaro patiekalui su sauso vyno taure. Tai antrasis patiekalas, kurį rinkčiausi pirmiausia išbandyti naujajame meniu.

© Instagram @rtumasonyte

Desertui gavome traškujį vanilinį skanėstą su kivių kompotu - švelnus + rūgštokas. Skonių ir tekstūrų kontrastas idėjiškai šaunus, tačiau pats skonis mano širdies neapsaldino. Ko gero, iš aprašymo tikėjausi daugiau, saldžiau, vėsiau.. Beragaudama svarsčiau, ar nebūtų skaniau jei kivių kompotas tupėtų ant vanilinių ledų.. ar geriau vanilinį kremą dengti šviežiais kiviais. Nesu tikra - niekada nebuvau kreminių pavidalų desertų mėgėja ir dar kurį laiką neteks būti. Bet skanėstas vis tiek atrodo labai gražiai, taip?!


© Instagram @rtumasonyte

Gomurį lepinome vėsiu rožiniu ne putojančiu, o spragsinčiu vynu - Famiglia Cielo dal 1908 9 GRADI Frizzante Rose, ITALY. Lengvas, delikatus, turi šiek tiek gėlių aromato. Puikus pasirinkimas vasarai prie maisto ir be jo.


© Instagram @rtumasonyte

Ačiū VAPIANO už progą išragauti!


#vapiano #meniu #maistas #vasarosmeniu

KAS AŠ?

 

Ramunė Tumasonytė

Skanaus gyvenimo fanė ir turinio agentūros IF_Agency įkūrėja.

Ieškau būdų kurti naujas patirtis ir įdomų gyvenimą mažais kasdieniais žingsniais. Kalbu apie gyvenimą miesto rutinoje, dalinuosi receptais, fiksuoju kelionių įspūdžius, kviečiu džiaugtis smulkmenomis ir praskaidrinti dienas puošiant savo aplinką. Apžvelgiu stilingas idėjas namams ir spintai.

Kviečiu atrasti kartu!

 

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency