Lapinių kopūstų šventė | Salotos su persimonais, granatais ir ožkos sūriu

Gaivios ir labai Kalėdiškai atrodančios lapinių kopūstų salotos su persimonais, granatais ir ožkos sūriu
1 persimonas
80 g marinuotų burokėlių su kmynais
2 stiebai lapinių kopūstų
pusės granato sėklos
šaukštas granatų arba datulių sirupo
šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukštai arba 80 g ožkų sūrio
saujelės karijų riešutų
žiupsnelis druskos
Pirmiausia, nuplauname lapinius kopūstus, atskiriame lapus nuo stiebo, suplėšome kąsnio dydžio dalimis ir apibarstome druska. Inde triname rankomis, kad druska kiek suminkštintų lapus, paliekame kelioms minutėms ir paskleidžiame lėkštėje. Persimoną nuplauname ir supjaustome žiedais, dedame ant lapinių kopūstų. Sluoksniuojant, ant persimono žiedų dedame burokėlius, iš ožkų sūrio šaukštu formuojame rutuliukus ir dedame skirtingose lėkštės vietose. Paberiame karijų riešutus ir granatų sėklas.
Padažas:
Sumaišome šaukštą alyvuogių aliejaus ir granatų arba datulių sirupo, apšlakstome paruoštas salotas.
Skanaus!



Daugiau lapinių kopūstų receptų:
Kale traškučiai ir imbierinė moliūgų sriuba
#vitaminai #sveikata #skanu #receptas #salotos #pasigaminkpats