Gardžių Užgavėnių arba Tik 112 dienų iki Vasaros!

Reikės:
6 kiaušinių
6 puodelių pasukų
6,5 puodelių kvietinių miltų
3 puodelių verdančio pieno
2 arbatinių šaukštelių sodos
2 šaukštų cukraus
Žiupsnelis druskos
0,5 puodelio aliejaus
Receptas neįtikėtinai paprastas, ko reikia - tai tik kantrybės kepti ant mažos ugnies! Kiaušinius, pasukas, cukrų ir miltus išplakite, kad neliktų miltų gumuliukų. Pakaitinkite pieną ir sudėkite sodą, sukilusias putas atsargiai įmaišykite į tešlą. Įberkite druskos ir įmaišykite aliejų. Įkaitinkite keptuvę (jos aliejumi tepti jau nebereikia, nes jo yra tešloje) ir kepkite lietinius blynus.
Itin skanu pagardinti šviežiomis uogomis, kokosų ar migdolų drožlėmis, klevų sirupu. Puikiai tiks ir graikiškas jogurtas su medumi ar figų džemu. Gardu ir su gabalėliu sviesto.


