Kepintų morkų salotos su lęšiais, feta ir migdolais

Greitai pagaminamas patiekalas tiek garnyrui prie raudonos mėsos patiekalų, tiek mėgautis vieną.
Šakninės daržovės puikiai dera su ankštinėmis, o spalvinga sudėtis itin tinka rudenį, kai vėstant orams norime maistingesnių užkandžių.
Kelias porcijas galite nesunkiai pasiruošti kelioms dienoms priešpiečiams darbe.
Patiekalo kaina (2 porcijoms):
±3.10 Eur
Gaminimo laikas:
20 min.
Viso patiekalo Kcal:
±978 kcal.
Vienos porcijos Kcal:
±489 kcal
Porcijos maisinė vertė:
Baltymai 30 g
Anglevandeniai 70 g
Riebalai 21 g
Reikės:
3 morkų
1 šviežio burokėlio
400 g koncervuotų lęšių (be cukraus sudėtyje)
100 g graikiško jogurto
30 g fetos sūrio
šaukšto alyvuogių aliejaus
pluošto šviežių krapų, petražolių ir svogūnų laiškų
dviejų šaukštų migdolų
skiltelė česnako
druskos, pipirų
lauro lapo
Morkas nuskutame, supjaustome išilgai (jei morkos didelės, padaliname į 6 cm ilgio dalis). Burokėlį nuskutame ir padaliname į 8 dalis.
Pakaitiname alyvuogių aliejų ir aukštoje temperatūroje kepame morkas su burokėliu. Įmetame kepti ir lauro lapą, pamaišome, kad apskrustų vienodai. Pagardiname druska bei pipirais.
Kol daržovės kepa, susmulkiname žoleles, česnaką ir sumaišome su graikišku jogurtu. Orkaitėje pakaitiname migdolus (200 laipsnių temperatūroje kaitinti apie 10 min).
Į lėkštę dedame nusausintus lęšius (po pusę skardinės vienai porcijai). Ant viršaus dedame pakepintas šaknines daržoves. Pagardiname feta.
Migdolams kiek atvėsus, šiek tiek juos pasmulkiname ir beriame ant salotų.
Graikišką padažą patiekiame šalia.
Skanaus!
#virtuvė #lęšiai #morkos #patiekalas #pietūs #receptas #lęšiųsalotos #šakninėsdaržovės #maistas