Ryžių lapų suktinukai - du 10 minučių receptai!

Suktinukai su žaliosiomis daržovėmis ir mangu, prie kurių itin tiks azijietiškas riešutų sviesto padažas
Patiekalo kaina (2 porcijoms):
±3.10 Eur
Gaminimo laikas:
10 min.
Viso patiekalo Kcal:
± 935 kcal.
Vienos porcijos Kcal:
± 468 kcal
Porcijos maisinė vertė:
Baltymai 15 g
Angliavandeniai 53 g
Riebalai 30 g
Reikės:
1/2 saldžiosios paprikos
1 trumpavaisio agurko
salotų lapų
50 g koncervuoto mango skiltelių
5 vnt. ryžių lapų
Riešutų sviesto padažui reikės:
75 g geros kokybės riešutų sviesto (rekomenduoju iš riešutaijums.lt)
1 valgomojo šaukšto azijietiško saldžiarūgščio padažo
1 valgojomo šaukšto rudojo cukraus
3 valgomųjų šaukštų ryžių acto
3 valgomieji šaukštai kokosų pieno
2 valgomieji šaukštai raudonosios curry pastos
2 valgomųjų šaukštų mažiau sūraus sojos padažo
1 valgomasis šaukštas žaliosios citrinos sulčių (arba kelių lašų koncentrato)
1 skiltelės česnako
1/4 arbatinio šaukštelio smulkinto imbiero (džiovinto arba pusės šaukštelio šviežio)
saujos šviežios kalendros
Padažą paruošite visus ingridientus susmulkinę trintuvėje. Kokosų pieną pilkite paskutinį, jis padės sukurti norimą konsistenciją. Mano siūlomo kiekio konsistencija labai kreminė, tiršta, todėl puikiai tinka kabinti su suktinukais.
Tokį paruoštą padažą galite šaldytuve laikyti dar 7 dienas, tikėtina, kad viso paruošto kiekio iš karto nesuvalgysite - jis puikiai tinka gardinti bet kokias salotas.

Suktinukai su karališkomis krevetėmis ir žaliuoju jalapenų padažu
Patiekalo kaina (1 porcijos):
±3.10 Eur
Gaminimo laikas:
10 min.
Viso patiekalo Kcal:
±844 kcal.
Vienos porcijos Kcal:
±422 kcal
Porcijos maisinė vertė:
Baltymai 25 g
Anglevandeniai 15 g
Riebalai 30 g
Dviems porcijoms reikės reikės:
1/2 saldžiosios raudonosios paprikos
saujos salotų lapų
30 g koncervuotų bambukų uglių
10 g raudonojo kopūsto
9 tigrinių krevečių
5 vnt. ryžių lapų

Jalapenų padažui reikės:
4 švieži jalapeno pipirai (jei neturite šviežių, naudokite marinuotus)
50 g alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas obuolių acto
1 žaliosios citrinos sultys
100 g (1/2 puodelio) graikiško jogurto be priedų
2 puodeliai šviežios kalendros
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
Padažo ingridientus susmulkinus sumaišykite. Tokį paruoštą padažą galite šaldytuve laikyti dar 7 dienas.
Ruošiant suktinukus, abiems receptams tereikės susmulkinti įdarui parengtus ingridientus. Sudrėkinus ryžių lapus, į juos vyniokite įdarą drėgnais pirštais.
Skanaus!SaveSaveSave
#receptai #receptas #maistas #meilėmaistui #skanu #azijietiškisuktinukai #azijietiškavirtuvė #vilnius #priešpiečiai #vakarienė #krevetės #riešutųsviestopadažas #padažas #jalapenųpadažas #sveikamityba #mityba