Halloween '17: pastelės ir minkšti moliūgų bei baltojo šokolado saldainiai


Kas šėlsta vakarėliuose, kas nori jaukiai rudeniškai sutikti moliūgų šventę namuose. O galbūt kažkas planuoja surengti Halloweeno dirbtuves (tokias, kaip pernai su drauge susiruošėme mes - pasisemkite šiame įraše ir daugiau Halloweeno dekoro idėjų).
Minkšti moliūgų ir baltojo šokolado saldainiai - greitai pagaminamas gardumynas, kurį galite ruošti kompanijoje.
Moliūgų saldainiams reikės šiek tike pasiruošti! Prireiks moliūgų pyrago prieskonių mišinio, kurio galite pasiruošti ir patys sumaišydami šiuos priekonius:
1 šaukštelis smulkinto cinamono
1 šaukštelis smulkinto kardamono ankščių
2 šaukšteliai smulkinto džiovinto imbiero
0,5 šaukštelio smulkintų gvazdikėlių
0,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų
0,5 šaukštelio smulkinto muskato
Kaip suprantate i pavadinimo, mišinys puikiai tinka rudens pyragams ir visiems saldumynams gardinti. Kvapas išties kalėdinis.



Taip pat iš anksto reikės pasiruošti moliūgo masę - išskrostą moliūgą (atskirtos sėklos ir žievė) reiktų supjaustyti ir kepti orkaitėje be prieskonių ar riebalų apie 40 minučių (200 laipnių kaitroje). Iškepusius gabalėlius su visomis išsiskyrusiomis sultimis susmulkinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Prieš ruošiant saldainius reikės palaukti kol ši masė visiškai atvės. Taip apdorotą moliūgo masę galima naudoti trintoms sriuboms, troškiniams, ją galima užšaldyti.

Minkšti moliūgų saldainiai
340 g baltojo šokolado (geriausia, skirto konditerijai arba jei sergate diabetu ar vengiate cukraus, rinkitės becukrį baltąjį šokoladą)
80 g rafinuoto kokosų aliejaus
80 g moliūgų masės (kepto ir trinto moliūgo)
2,5 šaukšto moliūgų pyrago prieskonių mišinio
pusės šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina)
saujos migdolų
Migdolus paberkime ant kepimo popieriaus ir pašaukime į orkaitę 10 minučių (200 laipnių temperatūroje). Riešutai apskrus, atvėsus juos pasmulkinkite peiliu.
Kol migdolai kais, ištirpdykite baltąjį šokoladą - rekomenduoju kaitinti virš puodo su verdančiu vandeniu įtaisius indą, kuriame tirps šokoladas. Šokoladas gali greitai sudegti, todėl kaitinant virš garų mažesnė tikimybė jį sudeginti. Šokoladui aptirpus, dedu į jį ir kokosų aliejų, kuris nuo šilumos taip pat ims skystėti. Išsilydžius visam šokoladui ir aliejui, sudedu moliūgų piure ir prieskonius. Išmaišau iki vientisos masės.


Gautą gardžiai kvepiančią saldainių bazę supilstykite į indelius - galite naudoti keksiukų ar saldainių formeles, ledukų šaldymo formeles ar supilkite į didelę kepimo formą, kurią galėsite įdėti į šaldiklį (vėliau masę galėsite supjaustyti norimo dydžio kasneliais). Apibarstykite smulkintais migdolais.
Formeles dėkite į šaldiklį 30 minučių, vėliau išėmus iš šaldiklio palaikykite šaldytuve dar 30 minučių.
Saldainiai turėtų sustringti, tačiau nebus visiškai kieti - masė turėtų priminti kremą, todėl tiesiog tirpsta burnoje!

Beje, ši nuostabioji marginta lėkštutė iš IITTALA dizaino namų. Dizainerė - Heikki Orvola.
Linkiu saldžios ir išdaigiškos moliūgų šventės! 🎃




Šis įrašas nebuvo užsakytas.