Šviežių spanguolių džemas šventiniam stalui | Receptas



Neįsivaizduoju Kalėdų ar paties žiemos sezono be spanguolių - ar jos puoštų eglės šakų vainiką, ar dovaną, ar puikuotųsi ant Kūčių stalo. Turbūt kiekvienas jų ragaujame - ar verdame kisielių, ar gardiname desertus, ar suteikiame ypatingo prieskonio mėsai.

Jau ne pirmą sezoną šventiniam stalui ruošiu šviežių spanguolių džemą - padažą, kuris puikiai dera prie žuvies (tos pačios Kūčių vakaro gražuolės silkės), tiek prie raudonosios mėsos (jautiena, veršiena, aviena) ar paukštienos (antis, vištiena ar putpelė, fazanas). Ypač gardu su sūriais - varškės sūriu ar kamemberu, kaitintu orkaitėje.

Padažą vadinu džemu, nes jo tekstūra primena žele, tačiau jame nenaudoju krakmolo. Paruošite vos per 15 minučių ir atrasite, kad jį galite pagardinti ir patobulinti pagardinę savo mėgstamais papildomais ingridientais.

Rekomenduoju naudoti šviežias uogas - jos neturės perteklinio vandens kaip šaldytos ir turės pakankamai rūgštelės lyginant su džiovintomis, taip pat padažo visiškai nesuvirinsime, todėl bus gardu kąsti ir jausti sveikas sultingas uogas.

Ingridientai:

250 g šviežių spanguolių

150 g paprasto baltojo cukraus

100 ml vandens

cinamono lazdelės

žiupsnelio druskos


Pradedame šildyti vandenį puode ir jame ištirpdome cukrų. Kai cukrus visiškai ištirpo, suberiame druską, spanguoles, cinamono laždeles ir didiname temperatūrą iki virimo. Per toli nepabėkite - maišydami mišinį virinkite apie 10 minučių, kol didžioji dalis uogų susproginės ir išsileis. Man patinka palikti šiek tiek uogų sveikų. Išjunkite kaitinimą ir palikite atvirame puode atvėsti apie 30 minučių. Tuomet jau galima tiekti į stalą ar saugoti iki šventinio stalo. Gardu valgyti ir šiltą, ir vėsią, ir kambario temperatūros.


Šį džemą galite papildomai pagardinti apelsinų sultimis (įpylus 100 ml reikės 5 minutes ilgiau pakaitinti, kad nugaruotų papildomas skystis). Mėgstantys gali pagardinti anyžio žvaigždute ar žiupsneliu muskato. Aštresnių pojūčių mėgėjams siūlau pagardinti keliais gabalėliais šviežios aitriosios paprikos ar keliais gabalėliais džiovintos nesmulkintos aitriosios papriks Peperoncini (įdėti kartu su cinamono lazdele).


Nuotraukos © Ramune Tumasonyte

#receptas #aitriojipaprika #spanguoliųdžemas #padažas #šventinisreceptas #pasigamintinamuose #gaminunamuose #virtuvė #azijietiškavirtuvė #azijietiškai

KAS AŠ?

 

Ramunė Tumasonytė

Skanaus gyvenimo fanė ir turinio agentūros IF_Agency įkūrėja.

Ieškau būdų kurti naujas patirtis ir įdomų gyvenimą mažais kasdieniais žingsniais. Kalbu apie gyvenimą miesto rutinoje, dalinuosi receptais, fiksuoju kelionių įspūdžius, kviečiu džiaugtis smulkmenomis ir praskaidrinti dienas puošiant savo aplinką. Apžvelgiu stilingas idėjas namams ir spintai.

Kviečiu atrasti kartu!

 

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency