Citrininis aguonų tortas! 🍋




TOKS PAT GAIVUS KAIP SNIEGAS UŽ LANGO

Biskvitas tokio skonio, minkštas ir purus, kad drąsiai galima ir vieną valgyti keksiukų ar pyrago pavidalu. Kremas - gan saldus, bet jo ne per daug šiame recepte 👌🏼



KAS SVARBU:

👉🏼 Naudokite kokybišką, tikrą 82% sviestą

👉🏼 Kepkite visus 3 biskvito sluoksnius per tris kartus (kiekvienam sluoksniui atskirai), nes taip jis pakankamai iškils ir taps minkštas bei purus. Kepant kitomis proporcijomis atitinkamai reik4s koreguoti kepimo trukmę

👉🏼 Visus ingridientus maišykite kambario temperatūros

👉🏼 Biskvitą galima iškepti anksčiau, o sutepus kremu nereikia laukti, kol jis susigers, galima ragauti iš karto!

👉🏼 Biskvitui naudojamą citrinos žievelę svarbu ne nutarkuoti, o nulupti daržovių skustuku didesniais gabalėliais (be karčios baltosios dalies). Taip ją sutrynus mikseriu su cukrumi, cukrus sugers cirinos aromatą geriau į vienalytę masę.




BISKVITUI REIKĖS:

4 kiaušiniai

409 g miltų (geriausia 405D)

1 citrinos žievelės

368 g cukraus

240 ml pasukų

226 g sviesto

1 v.š. kepimo miltelių

1,5 a.Å¡. druskos


KREMUI REIKĖS:

600 g cukraus pudros

90-120 ml šviežių citrinos sulčių (2-3 citrinos)

37 g aguonų

226 g sviesto





KEPAME BISKVITUS:

Įkaitiname orkaitę iki 176 laipsnių (kaitinimas iš viršaus ir apačios).

Kepimo formą arba ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi.

Sumaišome miltus, druską, kepimo miltelius.

Kombaine maišome cukrų ir citrinos žievelės gabalėlius (nuskustus daržovių skustuku), kol citrinos žievelė visiškai įsimaišo į cukraus masę, ji įgauna geltoną spalvą ir atskirai citrinos žievelės gabalėlių nebematome. Į šį mišinį įdedame kambario temperatųros sviestą ir viską maišome 3 minutes.

Toliau maišydami po vieną įmušame kiaušinius.

Sumažiname kombaino greitį iki mažiausio, dalimis įdedame miltus. Maišome, kol ingridientai susimaišo, bet venkite viską plakti per ilgai.

Padaliname visą masę į tris lygias dalis (po 156 g) ir vieną po kito kepame biskvito sluoksnius kiekvieną atskirai - po 25 minutes.

Prieš sutepant visus biskvito sluoksnius reikia gerai atvėsinti.

GAMINAME KREMĄ:

Mikseryje sumaišome sviestą ir cukraus pudrą daliis pildami citrinos sultis, kol pasieksime kreminę tekstūrą. Įmaišome ir aguonas, maišome, kol mus tenkina tekstūra. Jei norime skystesnio kremo, papildome citrinos sultimis, jei norime tirštesnio - cukraus pudra.

🍋 SKANAUS! 🍋



KAS AÅ ?

 

Ramunė Tumasonytė

​

Skanaus gyvenimo fanė ir turinio agentÅ«ros IF_Agency įkÅ«rėja.

​

Ieškau būdų kurti naujas patirtis ir įdomų gyvenimą mažais kasdieniais žingsniais. Kalbu apie gyvenimą miesto rutinoje, dalinuosi receptais, fiksuoju kelionių įspūdžius, kviečiu džiaugtis smulkmenomis ir praskaidrinti dienas puošiant savo aplinką. Apžvelgiu stilingas idėjas namams ir spintai.

​

Kviečiu atrasti kartu!

 

​

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Grey Instagram Icon

INSTAGRAM

  • Grey Facebook Icon

FACEBOOK

  • Grey LinkedIn Icon

LINKEDIN

  • Grey Twitter Icon

TWITTER

  • Grey Pinterest Icon

PINTEREST

© RAMUNE TUMASONYTE. All rights reserved. PRIVACY POLICY

DESIGNED BY IF_Agency